Életem filmje

Vasárnap esti programként megnéztem a Halálsoron című filmet. Ez nem az a könnyed fajta darab, ami magával ránt és te teljesen ellazulsz. Ez az a film, ami magával ránt, elgondolkodtat, és akár megsemmisít kemény 3 óra leforgása alatt. Bevallom én magam három részletben néztem meg – egy szünet volt a tusolás és egy a vacsora -, de így is elég megrázó élmény volt. 1999-ben bemutatott filmdráma, Stephen King adaptáció. Most nem akarom leírni a cselekményt, akit érdekel úgyis utána néz.

A lényeg, hogy elgondolkodtatott (csúnya is lett volna ha nem így történik). Hogy milyen érdekes ez az “élet”-nek nevezett valami! Mindenkinek egy esélye van és senki sem tudja, hogy ez milyen hosszú ideig tart. 20 év? 40? Vagy 80? Nem tudni, viszont mindenki maga irányítja és írja meg saját történetét.
Van hogy a sors (ami megint csak egy furcsa, kiszámíthatatlan és néha ironikus) nehéz helyzetekbe hoz és kérdések elé állít. Te döntesz – talán ezen a döntéseden soha többé nem tudsz változtatni -, aztán pedig várod a következményt.

Ez a film újra felnyitotta a szememet, hogy ezt az egy esélyemet minél jobban ki kell használnom. Lehet, hogy aztán egyedül öregszem meg és egy idősek otthonában fogom végezni, de ha majd lepereg előttem életem filmje, azt akarom, hogy minden egyes képkockához legalább egy regényt tudjak írni!

– 2016. október –

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s