Azok a független, erős nők

Volt egy újabb elmélkedős másnapunk, most a független nők voltak terítéken. Hogy régen mennyire más volt, mennyi minden változott, hogy összemosódtak a férfi és a női szerepek. Hogy most gyakorlatilag alig vannak “női feladatok és kötelességek” és ugyanígy férfiaknál. Megerősödtek és függetlenedtek a nők, ami kicsit félelmetes, de én örülök neki.

Én magam is független nő akarok lenni, nincs szükségem arra, hogy eltartson egy férfi. Ez egyfajta életcél számomra, amin keményen dolgozom. Az egyetem utolsó évébe lépek lassan és decemberben lesz 3 éve, hogy dolgozom. 2,5 évet húztam le egy kisebb cégnél bérszámfejtő asszisztensként, majd jött egy jól ismert multicég, ahol kontrolling gyakornok vagyok. A gyakorlatomat itt akarom megcsinálni, ha megszereztem a diplomámat, akkor vagy itt vagy egy ennél is jobb helyen tudok majd dolgozni. Persze, szeretnék majd szőke herceget, eljegyzést, esküvőt, gyerekeket, de úgy gondolom, hogy ez még várhat magára. Most azon vagyok, hogy a karrieremet és a kapcsolataimat építsem, hogy meg tudjak állni a saját lábamon, egyedül. Azt akarom, hogy tiszteljenek a munkahelyemen és ne kezeljenek “csak nőként”, mert hiszem, hogy én is ugyanúgy képes vagyok elvégezni a feladataimat, mint ebben a pozícióban dolgozó férfi.

Természetesen, amikor megállapodok és összeköltözöm egy férfival, én fogom a háztartást vezetni, én fogok főzni, idővel gyereket is szülök és nevelem, hiszen “ez a dolgom”. Viszont mindemellett ki akarok teljesedni önállóan a munkámban és a hobbimban is.

– 2016. szeptember –

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s