Szépség

Úgy gondolom, hogy ma már nagyon sokat számít a szépség, a külső. Előítéletesek az emberek: azzal állnak szóba, aki szimpatikus számukra. Azzal, aki ad a külsejére és ápoltnak néz ki.

Azt mondják a szépség belülről fakad. De mit jelent az, hogy valaki szép? Mitől szép? Szerintem ez az egyik legrelatívabb dolog a világon. Mindenkinek más tetszik: rövid/hosszú haj, alacsony/magas, vékony/teltebb. És milyen jó, hogy ilyen sokfélék vagyunk! Sokan irigylik vagy gúnyolják azt, aki más. Pedig ez hülyeség, de ez már egy másik témához tartozik.

El kell fogadnunk a másikat olyannak, amilyen. Mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai is. Neked is, nekem is. Ha pedig megtanulod elfogadni a másikat, akkor gyerekjáték lesz elfogadni saját magadat is. Persze, vannak rossz tulajdonságaink, amin igyekszünk javítani, de ez így a helyes. Mindenkinek van hova fejlődni, mindig van feljebb, akkor is, ha azt hiszed, hogy a csúcson vagy már.

Az pedig, hogy valaki jól néz ki, nem egyenlő azzal, hogy szép. Szerintem a szépség egy összetett dolog. Ha jó a sminked, jó a frizurád, sőt a szetted is tökéletesen össze van állítva, akkor az azt jelenti, hogy jól nézel ki. Ha már belülről is minden rendben van: boldog vagy, jól érzed magad a bőrödben és ez látszik is! Ha megszólalsz és értelmes mondatok tudnak kijönni a szádon, nem pedig trágár szavakat használsz kötőszavakként, illetve tudsz beszélgetni a legújabb kozmetikumokon vagy trendeken kívül más témákról is. Ha intelligensen meg tudod osztani másokkal a véleményedet, és mindeközben sugárzik belőled a karaktered, az, hogy milyen ember is vagy. Na akkor vagy szép!

– 2016. február –

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s