Amik számítanak az életben

Biztos voltál már beteg, mindenki volt. És úgy igazán beteg, ami az egész életedet megváltoztatta, megváltoztathatta vagy elvehette volna? Én azon szerencsések közé tartozom, akik erre a kérdésre “nem”-mel válaszolnak és azon szerencsétlenek közé, akiknek közeli hozzátartozójuk válasza “igen” lenne.

Körülbelül 14 éves lehettem. Anyu annyit mondott, hogy csak egy kivizsgálás miatt kell befeküdnie a kórházba. Már nem is emlékszem pontosan hány napot volt bent. Azt tudom, hogy apu jött értünk a suliba és utána egyből mentünk látogatni anyát. Aztán az a következő emlékképem, hogy le kellett vágni a haját, mert nagyon hullott. Apu vágta le neki és onnantól kezdve parókát hordott. Később kiderült, amitől féltem: anyu a rákkal küzdött meg. Az orvosok azt mondták, hogy a műtét utáni 5 év a kritikus időszak. Anyu nem mutatta ki, hogy gyenge, de én rettegem abban az időben. Akkor értettem meg azt, amit folyamatosan hallottam Tőle már azelőtt is:

A pénz nem fontos. Az a lényeg, hogy egészség legyen.

Igaza volt. Persze, hazudnék ha azt mondanám, hogy nem lényeges tényező a pénz, mert valamiből meg kell élni, alapvető dolgokra mindenkinek szüksége van. Viszont hiába van valakinek rengeteg pénze, ha az illető nem egészséges, nincs párja, nincs családja, nincsenek barátai. Ezek azok a dolgok, amik igazán számítanak az életben.

– 2016. január –

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s